Welcome, Autel Pilots!
Join our free Autel drone community today!
Sign up

X-Star premium pretty much an expensive paper weight now?

pghgamer

New Member
Joined
Oct 17, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Age
51
So here's the quandry:

Before updating firmware on aircraft, controller, and batteries XSP flew wonderfully on my Android Tablet. Now, using same tablet, I can't get the Starlink app to work. So, I Bought a new tablet and the Starlink app is no longer offered?!? I started using my iPhone to fly FPV and the video is so choppy..refresh rate every second or 2?!?...Has anyone experienced this? I've only flown a dozen hours since owning it. This thing is pretty much useless now. It flies fine, the video recordings are wonderful, but FPV flight is pointless.

I've cleaned the contacts on gimbel-- didn't fix the issue. I've used several different USB cords connected to both Android Tablet and iPhone 10-- didn't fix issue.
With the lack of support for the XSP from Autel, how can they establish any brand loyalty for people to buy the Evo & Evo II?

I'm completely at a loss and so disappointed.

Any help would be greatly appreciated!

~ John
 
  • Like
Reactions: Auburnweedkiller

Goober

Well-Known Member
Joined
Feb 4, 2018
Messages
367
Reaction score
277
Location
Down the road from Mayberry
Mine has developed similar issues, even to the point of complete disconnect from the RC. Luckily RTH kicked in and brought it back. I tried the same as you to fix. No luck. From my research, it could be the WiFi module giving up the ghost. Haven,t had time to investigate further. Want to take it to a distant field away from possible interference issues around here to check.
 

Agustine

Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2017
Messages
6,605
Reaction score
4,996
Age
63
Location
Northern Ontario
Like everyone else that has this problem I still believe its a bad connection between the camera and drone. I have had luck with the ink eraser and contact cleaner trick. I was out this morning and flew a whole battery. When landing it was not one of my better ones and it bounced on the ground. That is when I had the disconnect which also makes me feel it is a bad connection between the gimbal plate and drone. There is also that cable wire inside. perhaps the ends need cleaning but it requires taking 2 of the damping balls off to separate the plates to get at the cable.
 

pghgamer

New Member
Joined
Oct 17, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Age
51
Like everyone else that has this problem I still believe its a bad connection between the camera and drone. I have had luck with the ink eraser and contact cleaner trick. I was out this morning and flew a whole battery. When landing it was not one of my better ones and it bounced on the ground. That is when I had the disconnect which also makes me feel it is a bad connection between the gimbal plate and drone. There is also that cable wire inside. perhaps the ends need cleaning but it requires taking 2 of the damping balls off to separate the plates to get at the cable.
I flew last night. My android tablet app wouldn’t even connect to XSP. Luckily I had phone and used that. However, the video feed was so choppy (iPhone 10). It’s almost unbearable to fly and is forcing me to seriously consider selling. Never had issues until Autel basically abandoned this model. I did take off gimbal, clean contacts, but it didn’t help.
 

Agustine

Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2017
Messages
6,605
Reaction score
4,996
Age
63
Location
Northern Ontario
Sounds like what Goober has mentioned. Your Wi-Fi module is giving up. It was not uncommon with the X-Star series.
 

pghgamer

New Member
Joined
Oct 17, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Age
51
Sounds like what Goober has mentioned. Your Wi-Fi module is giving up. It was not uncommon with the X-Star series.
Even when just connecting via usb to micro-usb cable from tablet to controller? I'm not using wifi at all with Premium. Perhaps you're referring to the 900MHz video module of XSP controller? I'm getting a strong video signal icon on the controller and app, though. Hmmm. I'm vexed
 

pghgamer

New Member
Joined
Oct 17, 2020
Messages
4
Reaction score
1
Age
51
Even when just connecting via usb to micro-usb cable from tablet to controller? I'm not using wifi at all with Premium. Perhaps you're referring to the 900MHz video module of XSP controller? I'm getting a strong video signal icon on the controller and app, though. Hmmm. I'm vexed
Got it to work! New tablet, reinstalled the apk app and it worked. Have no clue why, but it does and I’m happy. Whew. I thought I was going to have to make another big ticket purchase. Thanks for all the input.
 

Latest threads

Members online

Forum statistics

Threads
6,465
Messages
60,476
Members
4,312
Latest member
JeffB2002